Hvordan/hvor kan vi bruge kunstig intelligens (AI) i vores rekruttering? hos Accuro ApS

Oprettet for 1 uge siden

Den teknologiske udvikling har som altid rygende fart på, og som en del af IT-branchen bliver vi som IT-rekrutteringshus også nødt til at følge med og udvikle på vores rekrutteringsprocesser og -systemer. I rekrutteringsbranchen er der hård konkurrence om at finde frem til talenterne først, og den konkurrence skal vi selvfølgelig vinde.

Vi tror på, at AI kan bruges til at optimere vores search-processer, så vores kandidatmatch bliver hurtigere og mere præcise – spørgsmålet er bare, hvordan vi bruger AI bedst og hvor?

Derfor vil vi gerne samarbejde med studerende, som ønsker at skrive speciale om, hvordan AI kan benyttes i rekruttering.

Brugt på den rigtige måde tænker vi, at kunstig intelligens, ud fra en profilbeskrivelse, kan matche og sortere i kandidaterne og udtrække en liste fra vores CRM-system over de bedst rangerede kandidater til den givne opgave. Det vil sparre os for en masse tid brugt på manuelt at søge det bedste kandidatmatch frem.

Vi søger ikke kun i vores egen database, men bruger LinkedIn og andre sociale medier aktivt i vores rekruttering. For os vil det derfor have stor værdi, hvis AI, fx på tværs af forskellige platforme og sociale medier, kan fremfinde det bedste match.

Hvilke metoder og teorier, I vil benytte jer af, er helt op til jer – I er eksperterne, der kender vejen mod målet, og vi vil glæde os til, at I styrer os derhen.

Ressourcer til rådighed

Recruitment Specialist, Johanna Skovgaard vil være jeres kontaktperson i projektperioden, og sammen med vores direktør og ejer, Svend Ørum vil Johanna stå til rådighed i det omfang, I har behov for dialog og sparring. I den første del af projektperioden vil Johanna afsætte god tid til at sætte jer grundigt ind i vores interne rekrutteringssystemer og -processer.

I får selvfølgelig adgang til vores database med over 4000 kandidater og CRM-system. Alle vores medarbejdere står derudover til rådighed, hvis I får behov for interviews eller informationer.

Motivation

I et projektforløb med Accuro vil I få et unikt indblik i rekrutteringsverdenen både på freelance og fastansættelse. I får frie hænder til at tage projektet det sted hen, som I ønsker. Hos os er der nemlig en flad arbejdskultur med korte beslutningsgange.

Vi er en mellemstor virksomhed på 11 medarbejdere dækkende over rekruttering til freelance og fastansættelse, salg, marketing, regnskab og så virksomhedens direktør og ejer. I et projektforløb hos Accuro får I et unikt indblik i maskinrummet i en rekrutteringsvirksomhed samt stor mulighed for at præge udviklingen af forretningen og altså i den grad sætte jeres aftryk på processerne.

I vil desuden få mulighed for at styrke jeres eget netværk og skabe professionelle relationer inden for SAP- og IT-branchen.

Vi håber, at I er top-engagerede, tør udfordre os og har blod på tanden. Vi glæder os til forløbet og er spændte på, hvor projektet fører os hen.

Har I spørgsmål til projektet, er I velkomne til at hive fat på Johanna på (+45) 5230 6930 eller jos@accuro.dk.

Vi indkalder løbende relevante kandidater til en snak, og vi håber, at I er klar på at gå i gang til semesterstart i løbet af februar 2019.

Ansøg nu
Bemærk: Når du ansøger specialeopslag, er der særlige krav, der skal opfyldes, for at du kan inkludere det som en del af dit uddannelsesforløb. For nærmere information omkring godkendelseskriterierne, kontakt venligst din studievejleder ud fra følgende oversigt. Studie- og Karrierevejledning